„Демократична България” е готова да възприеме всяка една възможност, за да не се отиде в много по-патова ситуация в следващия парламент. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПГ на "Демократична България" Стоян Михалев с отговор на въпроса готова ли е политическата формация за четворен формат на управленска коалиция.

Според него разговори с ИТН могат да бъдат проведени. "И сред депутатите на ИТН има хора, които са загрижени за текущата ситуация в държавата. Такива разговори трябва да бъдат водени. ПГ на ИТН са хора, с които трябва да се говори", категоричен е народният представител.

По думите му при едни евентуални избори отново няма да има мнозинство. „Ако сега до 3-4 мандата опираше да се състави управление – тогава ще е много по-голяма разликата и съвсем ще е невъзможно. Ако сега тези партии не са принудени да направят компромиси – тогава, за да има управление ще трябва да се направят много сериозни компромиси. Такива, в които ние не сме готови да участваме. Тогава математиката ще покаже, че за да има управление ще трябва да за замесени или ГЕРБ, или ДПС”, подчерта той.

Той коментира и казуса с разрушаването на кея в парк „Росенец”. „България не е територия, която трябва да се раздава на олигарси и да се мачкат законите. Вече има последствия от всички тези действия, но не с темпото, което всички имаме. България се променя”.

По думите му тази инфраструктура трябва да се отнеме и да се ползва от българските граждани.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/695069-stoan-mihalev-pri-eventualni-izbori-pak-nama-da-ima-mnozinstvo-razgovori-s-itn-sa-vazmojni-

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares