"Мръсно, безпринципно и против всяка политическа логика. Така изглежда случаят с депутатите, които сменят политическите си позиции. Борбата с корупцията е най-голямата фалшива мантра, продадена на българския избирател. Проблемът е в целия свят, въпросът е какво правиш конкретно, за да се справиш с него". Това каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Тя нарече виждането, че предсрочни избори биха хвърлили страната в хаос и затова е по-добре да се състави правителство "грозна и безотговорна мантра".

"Комбинацията, която ни управлява досега, ни движеше назад, а не напред. Произведеният продукт тежи на тези момчета и момичета, той не е качествен. Липсва им опит, познание за политика. По-добре е някакво пречистване, легитимация на тези, които са в парламента". В предаването "12+3" проф. Христова допълни, че избирателите биха били изключително разочаровани от сгодяване между ГЕРБ и ПП след нови избори:

"Това сгодяване би било натиснато от страна на американското посолството заради евроориентацията, заради ценностни позиции, които могат да ги съберат. В политиката има нещо, което казва - в такава ситуация може да се наложи да си подадете ръка, затова не се убивайте, не се изчегъртвайте. Такава ситуация би била рискова. Много безотговорно ПП и ДБ скъсаха отношенията с ГЕРБ. Борисов с никого не е късал отношения, той лесно би подал ръка".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/693544-antoaneta-hristova-izbiratelite-biha-bili-izkluchitelno-razocharovani-ot-godej-mejdu-gerb-i-pp-sled-novi-izbori

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares