Все още остава отворен въпросът ще успее ли мандатоносителят - „Продължаваме Промяната”, да събере необходимите депутатски гласове, за да реализира програмата си.

Опозицията в лицето на ГЕРБ има остри критики заради намалените пари за България по Плана за възстановяване. Лидерът на партията Бойко Борисов обвини също, че в момента се извършва купуване на гласове в Народното събрание.

„Най мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента. Предлагат се колосални суми да не влязат на гласуване - да претърпи някаква авария, да се спъне, да падне са си ожули носа, само да не влезе в зала”, обясни Борисов.

Такива опити нямало към ГЕРБ. Иначе плащането било обещавано и в биткойни, заяви още Борисов.

„Имам информация по коридорите как им подсказват за какво става въпрос, включително и с биткойни да им платят. Ама цената им падна и сега трябва да се предоговарят пак”, смята той.

Опит за купуване обаче имало във „Възраждане”, твърдят от партията.

„Настоящият парламент се е превърнал в сериозна организирана престъпна група, в която министър-председателят не се свени да говори, че ще търси 121 депутати. Все едно депутатите са стока, продавана в магазините. Тези хора прекрачиха всякакви граници, те са престъпници и национални предатели”, заяви Костадин Костадинов.

„Така наречената промяна стигна дотам да превърне парламента в едно тържище за купуване на депутати”, коментира Цончо Ганев.

Премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че търсят подкрепа единствено на база на принципи.

„Абсолютно всички депутати, които искат да видят и нашата програма. Единственото, което се придържаме към нашите обещания, е че не говорим с четиримата човека”, отбеляза министър-председателят.

От „Демократична България” заявиха, че за всяко подобно твърдение от опозицията чакат доказателства.

„Бойко Борисов обича да разказва лакардии. Изключително сериозен е моментът, за да се занимаваме с такива неща. Пазарувало се - да даде доказателства”, апелира съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

От ГЕРБ разкритикуваха остро правителството в оставка и заради парите по Плана за възстановяване.

„Вчера Европейската комисия намали общата сума на безвъзмездните средства, които ще предостави на България по Плана за възстановяване. Корекцията е 578 млн. евро - над 1 млрд. и 200 - 300 млн. загуба вследствие на промяната”, обясни още той.

Борисов беше категоричен, че партията му няма да подкрепи правителство на „Продължаваме Промяната”.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/693560-gerb-v-parlamenta-se-kupuvat-glasove

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares