Това е един най-обикновен случай на измама, а извършителят един най-обикновен завършен психопат, доста добре обигран.

Това коментира в предаването „Тази сутрин“ психиатърът д-р Веселин Герев за случаите на намерени незаконно погребани тела на хора, които е трябвало да бъдат кремирани. Като извършител полицията задържа миналата седмица траурния агент Георги Енев.

"Създава една схема, която е работила най-вероятно години наред. Характерно за този тип хора е, че те изработват някаква система и са доста последователни, дори перфекционистични, колкото и цинично да звучи в последователността на техните действия и след като виждат, че нещата се разминават, те продължават да ги практикуват, докато някъде системата се пропука и бъдат разкрити", обясни психиатърът.

"Всеки живее със собствените си страхове, но тук страхът е било тотално неглижиран, защото виждате, че това е последователност от действия и причина за това е лошата организация както на този тип дейност, така и на контрола върху фирмите, които я извършват", смята още Веселин Герев.

Според него въпросното деяние е оскверняване както на тялото, така и на душата на покойника. "За съжаление той го е възприемал като един вид най-обикновена работа и целта на това е била измама и лично облагодетелстване, което е било водещо в случая", отбеляза психиатърът.

"Доколкото разбрах за характера на този човек, той е доста напорист, на моменти доста брутален. Жалко за всички хора, които са получили урни с праха уж на техните близки", посочи той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/683528-psihiatarat-veselin-gerev-za-nezakonnite-pogrebenia-izvarshitelat-e-zavarshen-psihopat-dosta-obigran

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares