"Искаме Кирил Петков да защити националния интерес на България на срещата на НАТО, защото Румен Радев защитава руския." Това коментира лидерът на КОД Петър Москов.

"Българският национален интерес е да няма война, а как защитаваш българския национален интерес, когато заставаш на страната на човека, който запали тази война, а това е Путин.

Не мога да подкрепя човек, който запали региона, а Русия ясно заяви, че целият регион е предмет на техни претенции. Тези претенции в Украйна доведоха до война. Това означава, че нашият регион се гледат като несигурен от целия свят в такъв несигурен регион никой не инвестира“, каза още Москов.

Според него и посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова трябва да се отзове.

„Ако това се случи, говорим за защита на националния интерес, защото тази жена не случайно може да говори по този начин само в България. Защото политиците в България, които взимат решенията, са склони да се преклонят пред волята на този, който им се струва по-силен, по-близък, по-опасен и по -платежоспособен в момента. Някой казва, че отзоваването на Митрофанова би било заемане на твърде позиция спрямо конфликти в Украйна и би означавало война с Русия. Как 28 страни правят това, означава ли, че те са обявили война на Русия, но това не може да се каже в техните държави, защото следва експулсиране“, каза още той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/663943-petar-moskov-premierat-da-zashtiti-nacionalnia-interes

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares