„Не съм в свои води в парламента. Няма нищо общо с досегашните ми занимания. Най-неприятното е, че се губи адски много време. Очакваш депутатите да решават проблемите на държавата, а всъщност голяма част от тях са там с обратните намерения“, сподели депутатът от „ПП“ Ицо Хазарта пред БТВ.

Той даде пример със закон, свързан с електроенергията, който трябва прекрати краденето на пари.

„Тогава 14 часа стояхме в парламента. Мнозина се опитваха да бавят процеса, за да ни писне. Хора сме и всеки има някакви задължения в края на деня. Любимото ми е „процедура по начина на водене“. Някой вдига ръка и губи време с това. Онзи ден това го направиха 40 пъти и вероятно изгубихме 3 часа… Всичко опира до хората, които са в парламента. Знаех, че ще е трудно там, но не очаквах да е толкова безпардонно“, коментира Христо Петров. 

Според него тези, които най-много говорят, вършат най-малко работа.

„Парламентаризмът е много хубаво нещо, защото не позволява решенията да се взимат от един цар, а всеки човек да е представен. Недостатъкът е, че са нужни хора, които да свършат работата“, допълни музикантът.

Той коментира и ситуацията с нощните заведения по време на пандемия.

„Не е добре дискотеките да го отнасят всеки път. Те си ваксинираха персонала, направиха пунктове за ваксинация и посред зима им казваме, че няма да работят. Онзи ден РЗИ дойдоха в парламента и глобяваха за липса на маски. Казах им, че горе има помещение, в което 30 души пафкат цигари в нарушение, а те „Ами шефът каза да си ходим, не може да се занимаваме с това“ – възмути се Ицо Хазарта, който сам призна, че след 5-годишно прекъсване отново е пропушил и винаги го прави извън парламента.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares