"Нов автомобил може да замърсява повече от 20-годишни коли на газ, ако имат повреда в двигателя или друг сериозен проблем. Екостикерите не решават проблема. Обективният фактор не е годината на производство. Необходимо е да има реални замервания на замърсяването".

Това каза министърът на околната среда и водите Борислав Сандов в предаването "120 минути" в ефира на Би Ти Ви. Той бе категоричен, че трябва да бъдат стимулирани новите коли и тези, които замърсяват по-малко.

Екоминистърът обяви пред водещия Златимир Йочев, че е предложил създаване на координационен екип за постоянен мониторинг на нивата на язовирите.

"България много лошо управлява своите води. Средно губим 60% вода по трасето. Накрая плащаме ние. Над 10 години даваме пари на ВиК дружествата и общините, за да се справят с проблемите. Започвам да си мисля, че трябва много сериозна промяна на всички етажи по-надолу. Колкото повече пари, толкова повече ремонти, колкото повече ремонти, толкова повече служители. Колкото повече служители, толкова по-добре за хората, които ги назначават", каза още екоминистърът.

Той разкри също, че ТЕЦ "Брикел" не е плащала за вода от 2014 година. "Държавата си е затваряла очите", заяви Сандов.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares