Народното събрание министър-председателят Кирил Петков ще представи пред депутатите информация за резултатите от посещението на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и междуправителственото  заседание на двете страни.  

В дневния ред за петък депутатите трябва да обсъдят на първо четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от МС. Кабинетът предлага пълна деполитизация в училище.

В проекта е заложена забрана за осъществяване на политическа и партийна дейност в системата на училищното възпитание и образование. При изпълнението на своите функции педагогическите специалисти трябва да са политически неутрални, изискването за политически неутралитет и забрана за политическа и партийна дейност ще важат също за началниците и служителите в Регионалното управление на образованието.

Девет министри ще участват в парламентарния контрол.

Бойко Рашков и министър на вътрешните работи ще отговаря на въпрос относно агресивното поведение на участници в протеста на 12 януари тази година и взетите от МВР мерки.

Министърът на отбраната Стефан Янев ще отговори на питане за ролята на Министерството на отбраната по опазване държавната граница и поддържането на защитената инфраструктура, както и за съвместно използваните военни бази на територията на България.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares