Назначените директори от Кирил Петков в Държавната консолидационна компания (ДКК) вече не са в холдинговата структура, която управлява активи за над 1 милиард лева. В ДКК влизат от предприятия за кисело мляко, през военни заводи до строителна компания и агенции за пазарни проучвания. Анастас Гогов, който бившият икономически министър и настоящ лидер на „ПП" Кирил Петков номинира и за изпълнителен директор на ДКК е освободен от поста на 28 септември.

С директорския пост в ДКК се раздели и Валери Белчев, след като зае поста на финансов министър във втория кабинет на Стефан Янев, съобщава „медияпул“. В сряда официално беше съобщено, че са назначени трима нови директори - двама представители на държавата и един независим.

Няма информация дали продължава започнатото преструктуриране на мегахолдинга, анонсирано от Кирил Петков.  

Едно от първите решения на новия министър на икономиката Даниела Везиева е било незабавно да освободи от поста назначеният от Кирил Петков Анастас Гогов, показват публикуваните документи в Търговския регистър.

Тя стана министър на 16 септември, а на 21 септември общото събрание на ДКК освобождава Анастас Гогов, който бе назначен на поста в средата на август.  

Не е ясно каква е причината за смяната на Атанас Гогов, който не е в листите в партията на Петков.   http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares