Месец преди световното по художествена гимнастика олимпийските ни шампионки влязоха в необичайна роля – на пътни полицаи, съобщи Нова тв.

Грациите са част от акция на КАТ. Докато полицаите следят за нарушения, гимнастичките отправят призив към всички участници в движението.

Те са с червени топки в ръце. Метафора на червения светофар, на знака „Стоп”. Символ на това да спрем и да се замислим. Така се срещаме със златните ни момичета, не в залата за тренировки, а край пътя.

Между дългите и изтощителни тренировки за световното първенство, Симона, Стефани, Мадлен, Лаура и Ерика са лица на кампания на КАТ в Европей ската седмица за пътна безопасност.

"Това е една от най –хубавите каузи, в които можем да участваме. Искаме да призовем всички хора да бъдат малко по-отговорни", казва Симона Дянкова.

За тези, които не ги спазват - до сряда пътните полицаи ще следят с приоритет за нарушения на пешеходните пътеки – неправилно пресичане и отнемане на предимство.

"Пешеходците естествено, че са с предимство на пътя. Винаги, когато видим някой пешеходец, да спираме", приканва пък Мадлен Радуканова.

А с глоби по 50 лева ще наказват шофьорите, които се разсейват зад волана с телефоните си.

"В днешни времена, когато всеки има смартфон и има хора, които карат автоматици, най-лесното разсейване, което се получава е да си гледаме в телефона, докато караме. Нека просто да не го правим, защото точно в тези ситуации, когато се създаде малко напрежение на пътя, много е важно да имаме бърза реакция", смята от своя страна Стефани Кирякова.

А и след края на акцията, златните момичета се надяват шофьорите да намалят скоростта и да останат концентрирани на пътя.

По думите на Радуканова не е необходимо да се бърза по пътищата, просто да тръгнем 5 минути по-рано, отколкото да бързаме.

"Хората наистина трябва да го спазват – пешеходците и хората, които са зад волана", споделя Ерика Зафирова.

Според Лаура Траас ако всеки даде малко от себе си и спазва правилата малко по-стриктно, мисля, че ще намалим драстично жертвите на пътя. http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares