Подслушвани са политици, журналисти, бизнесмени. Очевидно са подлсушвани хора, които са участвали в протестите. Приложен е член 95 от НК за въоръжено въстание и бунт, за да бъдат подслушани тези хора. Има 139 имена на хора подслушвани околото протестите, дори ми е странно че някои журналисти са подслушвани, единственото обяснение е, че те са канили хора, част от протестите като гости. Някои от тях са действащи народни представители. Това коментира генерал Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“. 

В Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства има доказателства, че са подслушвани определени хора, но в момента има законова пречка, която спира разпространението на тези данни. Ако има нормален парламент може да се изменят законите, за да може част от тези доказателства да достигнат до широката общественост.  В момента се готви доклад по темата и се търси начин част от данните да бъдат разсекретени, допълни Атанасов.  

 

"Беше ясно изначално че БСП няма да съставят правителство, искаше им се, но нямаше как да го направят. Докато ИТН имаха възможност да съставят,  но сякаш не им се искаше. Ние много задълбочено обсъждаме ситуацията, но когато БСП получиха мандата и ИТН обявиха, че няма да има подкрепа от тяхна страна, беше ясно че няма да има мнозинство", коментира още той. Това е и причината Демократична България да не отидат на среща за БСП. 

Според Атанасов дозата неопитност на някои партии не позволява съставянето на редовно правителство. "От една страна има неопитност от определени сили, като ИТН, има и липса на диалог. Ако Демократична България в следващия парламент е първа или втора политическа сила, както сочат някои проучвания, ние ще покажем как се води диалог и се създава мнозинство. Държавата има нужда от стабилно парламентарно мнозинство", добави той. 

За скандалът "К500", той е категоричен, че това е предизборна кампания. "Някои обещават, други дисквалифицират някои от опонентите си. При разговор на 4 очи е трудно да се каже, кой е прав и кой лъже". 

Ген. Атанасов е сигурен, че главният прокурор няма да остане без охрана.  "НСО ще го охранява, просто в момента има засилена охрана, тъй като е в застрашеност".  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares