"Чудя се защо България трябваше да загуби 9 месеца, за да се стигне до вчера - ГЕРБ хвърлиха кърпата и казаха, че няма да правят правителство, защото се търгуват постове". Това коментира в "Денят започва" по БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски, цитиран от novini.bg.

Относно заявката на ГЕРБ, че могат да продължат разговорите с ПП-ДБ след избори той коментира: "Пожелавам им успех в предизборната кампания- ако това ще им е кампанията, че ще продължат разговорите, то по-добре да не ги спират".

 

В следващ парламент социалистите ще работят с тези, които искат да решават проблемите. Свиленски обаче отказа да посочи партии, а призова да се изчака да стане ясно кой ще влезе в следващото НС.

"Тази кампания трябва да я формулираме не с кого, а за какво - всяка партия да каже за какво ще се бори".

Георги Свиленски не вижда проблем с последните промени в Конституцията, според които парламентът ще заседава и при служебно правителство.

"В нормална ситуация парламентът винаги заседава и не се саморазпуска. Това, че три години сме в някаква шизофренна ситуация да направим пет избора не значи, че лошото трябва да стане правилно". Според депутата другите два мандата са изчерпани и отново потвърди, че ако третият мандат отиде при БСП, ще го върнат веднага.

"Като познавам Борисов, който сутрин говори едно, на обед друго, а вечер прави трето... Личното ми мнение е, че са изчерпани и няма да има правителство, но всичко се случва час по час".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/867708-svilenski-lichnoto-mi-mnenie-e-che-mandatite-sa-izcherpani-i-nama-da-ima-pravitelstvo-no-vsichko-se-sluchva-chas-po-chas

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares