Виждаме едно бавене и едни странни движения от страна на Бойко Борисов. Прилича ми на човек, който е в политическа нервна криза в момента. Имаме още неща за довършване от управленската програма. Иска ли Борисов изобщо Мария Габриел за премиер? Това попита в ефира на Нова телевизия Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната”-„Демократична България”.

„Досега той е бил премиер от ГЕРБ, може би се притеснява, че не може да контролира Габриел по някакъв начин. Опитва се да сложи настойници на Габриел. Всички виждат, че Габриел и Денков работят много добре в синхрон, спазват обещанията, които сами са дали, и в един момент Борисов излиза с ултиматум и с коалиционно споразумение, което никой не е виждал”, смята той, цитиран от novini.bg. Ананиев е и част от парламентарната комисия за разследване на казуса около Мартин Божанов – Нотариуса.

„Атаките срещу Веселин Денков са започнали след присъствието му на летните протести през 2020 г. срещу правителството на Борисов. Оказва се, че има връзка между политическата и съдебната система. Призовавам Сарафов да се оттегли до избора на нов ВСС и нов Инспекторат. Той е бил част от тази правосъдна система. С акциите в прокуратурата остава усещане, че има процес по разчистване на сметки”, подчерта той. „Емил Писков, неговата жена е съдия Маргарита Немска. Бакалова каза, че той бил кум на Нотариуса. Зартова е кума на шефа на Апелативна прокуратура. Всякакви роднински връзки се откриват. Няма как на всяко ниво да имаш по един роднина”, категоричен е депутатът от ПП-ДБ.

Според него задължително трябва вътрешният министър Калин Стоянов да бъде изслушан на комисията.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/861313-nastimir-ananiev-borisov-mi-prilicha-na-chovek-koito-e-v-politicheska-nervna-kriza-v-momenta

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares