Аз и г-н Пеевски ще бъдем равноправни лидери на ДПС. С Ахмед Доган се виждаме толкова пъти, колкото е необходимо. Разбира се, когато има нещо, се допитвам до него по политически и организационни въпроси. Това сподели пред bTV съпредседателят на Движението за права и свободи Джевдет Чакъров, цитиран от novini.bg.

На въпрос дали Ахмед Доган продължава „да разпределя порциите във властта, Чакъров не пожела да отговори, като вместо това акцентира върху днешните реалности в страната и необходимостта от нормализирането на политическия диалог, за да има стабилност.

Съпредседателят на ДПС увери, че ако в Движението има „гнили ябълки“, те ще бъдат отстранени и няма да се допусне партията да се превърне в бутикова или платена. С г-н Пеевски ще работим в екип, ще имаме активен диалог с всички структури по места. Има много сериозни предизвикателства и от ДПС ще бъдем адекватни, ДПС е фактор за стабилност и ние призоваваме двата основни субекта в сглобката да проявят разум, за да има стабилност в държавата, апелира Джевдет Чакъров. Той посочи, че ДПС разполага с качествени кадри с доказана експертиза за регулаторите, но на първо място „трябва да видим какво ще стане с правителството“. Чакъров добави също така, че от формацията нямат и не искат да имат министри в управлението, нито да бъдат включени в евентуално коалиционно споразумение.

По думите на Чакъров България няма нужда от избори 2 в 1, а от работещи правителство и парламент, за да може да се прокарат реформи не само в съдебната власт, но и в здравеопазването и образованието.

По темата около Мартин Божанов – Нотариуса политикът също не пожела да навлиза в конкретика, напомняйки, че по случая е сформирана временна анкетна комисия в парламента, която да проучи обективно всички детайли по казуса.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/861323-djevdet-chakarov-prizovavame-dvata-osnovni-subekta-v-sglobkata-da-proavat-razum-balgaria-nama-nujda-ot-izbori-2-v-1

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares