Протестите в негова защита продължават

„Моето пенсиониране беше самоцел и лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“, коментира пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев за излизането си в пенсия.

Действията на здравния министър той приема с недоумение, тъй като по време на епидемия лекарите не очакват да бъдат сменяни: „Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“.

„Научих от министър Кацаров, че ще бъда пенсиониран. Каза ми го в личен разговор. Благодарих му, че не го научавам от вестниците“, споделя проф. Кантарджиев. 

Протестите в защита на специалиста продължават и затова той използва гостуването си в студио, за да се обърне към колегите си, тъй като обясни, че не се е сбогувал с тях.

„Много съм Ви благодарен, моля Ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, апелира към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Трети ден негови колеги продължават да настояват решението за пенсиониране на специалиста да се преразгледа. Протестиращите от Националния център за заразни и паразитни болести/ НЦЗПБ/ посочват, че доскорошният им ръководител е направил много за Института и за здравеопазването.

„С него работим повече от 10 години заедно. Минали сме през много успехи и битки и лично на мен ми дойде като гръм от ясно небе“, коментира и проф. Ива Христова, която пое ръководството на звеното след пенсионирането на Кантарджиев.

Над 2000 души са се включили в подписка, с която се настоява решението за пенсионирането на проф. Кантарджиев да бъде отменено.

„Искаме да си върнем директора. Той е велик човек, искаме да остане на работа и да помага на нацията. Всички сме доволни от него, доказан човек“, уверяват служители в НЦЗПБ.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares