Представител на фирма за доставка на машини за гласуване заяви пред БНТ, че е преговарял с изборната комисия да поеме поръчката, след като от "Сиела Норма" поискаха повече от два пъти по-висока цена за нея. ЦИК е определила сумата от 6.5 млн. лева за доставката на нови 1500 машини, но от фирмата, доставила машините за предните избори настояха първоначално на 15 млн., след което намалиха цената с един милион.

"Нашата оферта е за 5 млн. лева, ние може да доставим машините в съответните срокове спрямо зададената процедура. Говорих със заместник-председателя на ЦИК, говорих с членовете на ЦИК и всеки ми казва ей сега ще ви уведомя", каза Красимир Иванов, представител на фирма за внос на машини от Китай.

Запитан от БНТ какво се случва с тези преговори Цветозар Томов отговори: "Не ми е известен такъв случай".

В крайна сметка от фирмата се принудили да уведомят различните държавни администрации.

"Днес аз уведомих администрацията на президента, администрацията на служебния министър председател, приложил съм документите на нашия български партньор, който участва в процедурата, но не знам защо никой не иска да разговаря с нас", каза представителят на фирма за доставка на машини Красимир Иванов.

Според компанията реалния срок за договаряне е още 5-6 дни.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares