Днес с учудване разбрах от господин Минеков, че реставрацията на Яйлата е струвала 1.5 млн лева и била направена с тухли итонг. Това написа във фейсбук бившият кмет на Каварна Цонко Цонев. 

Реставрацията на ранно-византийската крепост в местността "Яйлата" край село Камен бряг бе извършена преди 7 години, когато Цонев беше кмет. Останките от крепостта бяха допълнени с няколко пласта бели камъни, поставени бяха метални парапети и така мястото бе пригодено за разходка на туристи.

По-рано днес на пресконференция служебният министър на културата проф. Велислав Минеков нарече Яйлата "бутафорията от итонг и картон - имитация на крепост. Той твърди, че там е било предвидено да се вложат 2 млн. лева, но е струвала 1,6 млн. лева. 

"За сведение на господина, проекта е за 1.1 млн лв, и толкова са платени на фирмата, тоест излъга само с 400 000 лв. и са използвани камъни от кариерата в Русе, което може да установи всеки, който отиде там. Чудя се, дали той е станал лъжец, когато стана министър или си е такъв по природа. Между другото е наложена и неустойка от 170 000 лв., за неизпълнение на сроковете в договора и парите не са изплатени", написа още по темата Цонев.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares