Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на „Автомагистрали“ ЕАД, и тримата му членове ще обжалваме опита за уволнение, който направи служебната регионална министърка. Това заяви пред „24 часа“ изпълнителният директор на държавното дружество инж. Стоян Беличев.

По-рано днес стана ясно, че късно вечерта във вторник служебната регионална министърка Виолета Комитова е издала заповед за смяна на ръководстото на дружеството. Инж. Беличев обясни, че в момента е в болничен, от който му остава още една седмица. Привечер в понеделник той и другите двама членове на управителния съвет са били извикани в МРРБ и решили да отидат.

Аз мислех, че ще ни уведомят, че обявяват конкурс за местата ни, което трябваше да се случи отдавна, ако се спазва Законът за публичните предприятия. Но ръководството на ведомството ни уведоми, че ни освобождава. Откакто влезе в сила законът и откакто има правилник за прилагането му обаче нямат основание да ни освобождават. В нашите актуални към момента договори за управление пише, че мандатите ни текат до обявяването на конкурс. Такива конкурси минаха в почти всички останали големи държавни фирми, не знам защо при нас се бавеше“, каза Беличев.

На практика не е имало и предаване на документация, нито среща с тримата, за които по-рано днес МРРБ съобщи, че назначава на постовете. По думите на Беличев заповедта за назначаването им така и няма да влезе в сила, дори да бъде изпратена в Търговския регистър, тъй като няма правно основание за промените.

Аз имам спесимен да подписвам документи и отивам отвреме-навреме в офиса, за да се придвижва работата. Ние изпълняваме много договори, по които текат срокове, не може така да изоставим работата си, става въпрос за много пари“, каза още Беличев.

Самата министърка бе помолена няколко пъти днес от медии по време на почивките на публично събитие да обясни с какви мотиви връща предишното ръководство на „Автомагистрали“ и кога ще има конкурс за ръководните длъжности. Тя обаче отклоняваше въпросите, като заяви, че ще отговори в сряда по време на посещението си на изграждането на „Хемус“ - магистрала, която е един от многото обекти, изпълнявани именно от „Автомагистрали“.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares