Заместник-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов, заедно с ескпертите Ива Митева и Димитър Гърдев, е провел работна среща с посланика на САЩ в България Нейно Превъзходителство г-жа Херо Мустафа.

Съобщението идва ден след проведената среща.

Тошко Йорданов е запознал посланик Мустафа с основните приоритети на ПП "Има такъв народ" - борбата с корупцията, преодоляване на последствията от тежкото икономическо състояние в страната и ясна, открита и предсказуема външна политика, основана на пълноправното членство на България в ЕС и НАТО.

На срещата са били обсъдени ключовите приоритети в двустранните отношения между България и САЩ, задълбочаване на стратегическото партньорство, включително в сферата на икономиката, с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие с бизнеса.

От ИТН съобщават още, че на срещата е потвърдена ангажираността за продължаване на информационния обмен, сътрудничеството и взаимодействието в борбата с корупцията и налагането на върховенството на закона. Обсъдени са и усилията за поддържане на стабилността в региона на Западните Балкани, Черноморския регион и региона на Източното Средиземноморие. В заключение и двете страни подчертаха желанието си САЩ и България да бъдат силни и надеждни партньори, което преминава през стабилни демократични институции и провеждането на прозрачни и честни избори.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares