Справка от НАП и НОИ щяла да потвърди, че Кошлуков е бил директор на „Алфа“ тв

Не съм сплашвал журналисти, посочи на брифинг министърът на културата Велислав Минеков. По думите му е бил използван натиск върху журналистите на БНТ, за да излязат с декларации в подкрепа на институцията.

„Поискал съм обяснение от г-н генералния директор за този тежък инцидент, включително съм го запознал с действащите закони, и че това е наистина нарушение на националната сигурност. Инцидентът е сходен със спирането на БНР за половин ден. Спомняте си случая с вашата колежка Силвия Великова. Колегите в телевизията са били представени от министъра като терористи престъпници. Някъде да сте чели подобно нещо от мен?", оправда се Минеков. Той изрази надежда генералният директор на БНТ Емил Кошлуков да му разкаже за  ТВ7, КТБ и Цветан Василев.

По думите на културния министър директорът на националната телевизия е бил част от екипа на телевизия „Алфа“ на партия „Атака“. Това обстоятелство отсъства от биографията на Кошлуков, която е публикувана в сайта на националната телевизия. Министърът ще се обърне към СЕМ за подробности относно позицията на Кошлуков като директор в „Алфа“. Минеков ще иска справка от НАП и НОИ, която да потвърди този факт.

„Има още една фирма, която трябва да има рестрикции и в нея съучаства Емил Кошлуков. Той е в ръководството, мисля, става въпрос за „Нюфрейм медия БГ“, настоя Минеков. Според него Кошлуков е свързан с фирмите, които са санкционирани по закона „Магнитски“.

„Кошлуков трябва да бъде подложен на същите мерки, като останалите свързани с тези фирми. Искам ДАНС и всички служби да разберат какво се е случило в този период. Тук не става дума за свобода на словото, а за серия от безобразия, извършени лично от директора на националната телевизия“, изтъкна министърът на културата.  http://dnesplus.bg

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares