И при съставянето на кабинета "Денков" е имало номинации и одобряване на кандидатурите от двете основни политически сили - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Не виждам сега нещо различно. За да има устойчивост, при всички случаи трябва да е консенсусен съставът.

Това заяви пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

"Всички министри са консултирани между премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Така се процедираше и с ключови назначения - ръководители на изпълнителни агенции - разбира се, с решаваща дума на съответния ресорен министър".

Министър Цеков посочи, че би останал на поста си и след ротацията, за да довърши започнатото в МРРБ през 9-те месеца на правителството на Николай Денков.

"МРРБ е един от най-големите инвеститори в държавата. Много важно е ключови стратегически проекти да се придвижат напред, за да имаме нормална свързаност със съседите и да има нормални условия за развитие на икономиката. Това не се е случвало по стратегически подход през последните 20 години".

Андрей Цеков беше категоричен, че политическата неустойчивост е огромна пречка за инвестиционния процес, но по-голяма пречка е несъобразяването със стратегически документи, които има.

Министърът изрази очакване до началото на март да има финално решение на ЕК относно визията за изграждане на АМ "Струма", което да позволи изграждането на източното платно - извън Кресненското дефиле, да започне и проектиране и идентифициране на вариант за второ двулентово платно, което да е извън дефилето:

"Така да можем да защитим изцяло биоразнообразието и да осигурим един по-нормален транспортен коридор, тъй като дефилето не е удачен транспортен коридор за скоростен път и това е ясно на всички".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/859932-andrei-cekov-i-za-kabineta-denkov-sa-odobravani-kandidaturite-ot-pp-db-i-gerb-sds

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares