Аз войни не водя и никога не съм водил, коментира пред медиите общинският съветник от БСП Иван Таков във връзка с отношенията на общинските съветници от партията с ръководството ѝ, предаде БТА.

Припомняме, че на 9 февруари ръководството на БСП свали доверието си от общинските съветници на партията в София.

Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в Столичния общински съвет, се казва в позицията. На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания, заяви тогава ръководството на БСП.

Таков посочи, че няма значение дали днес ще има наказания за членовете на партията, които са подкрепили избора на временен председател на Столичния общински съвет.

„Ние имаме решение на Градския съвет, на местната коалиция, на групата общинските съветници, спазили сме до буквата устава на БСП“, посочи Иван Таков.

Във връзка с обвиненията, че общинските съветници не са се съобразили с решението на Националния съвет, Таков заяви, че „тази неистина трябва да приключи“. По думите му решението на Националния съвет във връзка със Столичния общини съвет още не е изпратено официално, както е по правилник. Иван Таков добави, че решението е било, че „Националния съвет се присъединява към решението на Градския съвет да не се подписват коалиционни споразумения и то е спазено“.

Иван Таков отбеляза още, че чува слухове за отчетно-изборен цикъл в цяла София, което означава, че "700 основни организации, 24 районни организации и градският съвет да започнат отначало избор на делегати, на членове на ръководни органи с две думи - абсолютен хаос и обезглавяване на организацията".

По думите му това прилича на "тежък саботаж", като посочи, че е имало немалко саботажи по време на местните избори. "Сега, ако ще саботираме и европейските избори, започвам да се замислям каква е целта на някои хора", каза още той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/859938-ivan-takov-az-voini-ne-voda

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares