Осем души са задържани при специализирана полицейска акция, проведена вчера в област Плевен. Образувани са осем бързи и едно досъдебно производство. За това съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР), цитирани от БТА.

По време на спецоперацията са проверени 402-ма души и 243 моторни превозни средства.

Извършени са проверки на 12 пункта за черни и цветни метали, шест заложни къщи, девет автоморги, автосервизи и депа, на 14 питейни и увеселителни заведения и 20 търговски обекта. В областта са регистрирани десет престъпления, свързани с наркотиците и нарушения на Закона за движение по пътищата.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по компетентност, допълват от полицията.

Проведената акция е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В нея са включени служители на всички районни управления, "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" при областната дирекция.

Подпомогнати са от Държавно горско стопанство. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на шофьорите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и за спазване на скоростните режими, добавят още от полицията в Плевен.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/856955-specializirana-policeiska-akcia-se-provede-v-oblast-pleven-ima-osem-zadarjani-lica

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares