Наскоро имахме случай за натиск върху бизнес. Бизнес, който е бил репресиран – случай с производител на протеинови барчета, който беше шумно атакуван от регулатори. Сезирахме се и предприехме мерки. Това заяви Богдан Богданов по Нова ТВ.

„Ние като институция не можем да се месим в съда и прокуратурата.

Въпросът е как проблемите на България могат да се разрешат, а именно – чрез задълбочена реформа”, смята той.

„Защо България е за пореден път пета в списъка за нарушаване на интелектуалната собственост? След като законите са приети, имаме ясни механизми, имаме обучение на експерти, но нямаме ефективно разследване. Все още не можем да се справим с реформата в съдебната система и в прокуратурата. Ако не го направим в спешен порядък, ще видим бизнеси да се оттеглят от България. Решението не е да се плащат рушвети”, категоричен е Богданов.

По думите му предстоящата ротация не е аргумент за предприемане на стъпки, които отдавна е трябвало да се направят. „Ако не го направим, резултатите ще са посредствени в бъдеще. Няма как иначе да станем бяла държава.”

„Трябва да мислим как страната да се развива в правилна посока, независимо кой е на първи или втори ред. Ние в МИИ обявихме партньорство с Антикорупционния фонд, за да стигнем до реални решения и да се задават повече въпроси”, каза още министърът.

„Заплатите са три пъти повече от инфлацията като ръст. Но има дисбаланс в различните райони в България. Трябва да полагаме повече усилия да развиваме районите, които да „догонват” другите, като например тези в Северозападна България”, допълни той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/856922-ministar-bogdanov-ako-ne-se-spravim-sas-sadebnata-reforma-shte-vidim-biznesi-da-se-otteglat-ot-balgaria

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares