Мария Габриел е квалифицирана за външен министър, но наистина ще ѝ дойде в повече. Има логика двете позиции да са разделени. Но тя е работохолик. Що се отнася до заплахите за нови избори, то това е здравословно. Това е семейна динамика – жената тропа с краче е иска да ходи на шопинг в Милано.

Жената е ПП-ДБ, а ГЕРБ са спонсорите. Ще повикат, ще се подърпат и ще се харесат пак. Дали ще има шопинг, ще видим, но ще има страст във връзката. Това мнение изрази в политологът Харалан Александров в ефира на "Нова телевизия" относно споровете между ПП-ДБ и ГЕРБ преди ротацията. „Очевидно сме на пазар“, каза Евелина Славкова. Тя също е на мнение, че няма да се иде на предсрочни избори. „Най-вероятно ще се стигне до компромис и ГЕРБ ще предложат друг кандидат за този пост. Големият въпрос е дали ще има и други промени. През този един месец до ротацията ще има много конфликти. Проблемът е, че не се знае какви промени ще има и държавата спира да работи. Нито един министър не знае дали ще остане на поста си и работата спира“, каза тя.

"Не виждам реална заплаха за нови избори. Ще се застине в някакъв компромис, но няма да е решението, което се иска от ГЕРБ. Съвместяването на двете длъжности ще направи Мария Габирел второ качество премиер. Един външен министър трябва да пътува. Иначе искането на ГЕРБ е оправдано", смята Светослав Малинов.

Според Андрей Райчев напрежението е много високо и разцепва. Той даде пример с БСП и „Възраждане“, които се разцепиха заради избора на председател на СОС.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/855961-haralan-aleksandrov-jenata-e-pp-db-a-gerb-sa-sponsorite

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares