Активисти на партия "Възраждане" блокираха пътищата преди граничните пунктове "Гюешево" при Кюстендил и "Дунав мост 2" при Видин заради решението на Конституционния съд по-рано тази седмица да потвърди решението на Народното събрание да няма референдум за запазване на българския лев. Това съобщава БНР.

Полицията не е била информирана предварително за блокадата.

Петдесетина души, водени от депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев, както и общинската съветничка от "Възраждане" в Кюстендил Мира Миркова, застанаха със знамена на пътя на около 500 метра под ГКПП "Гюешево".

Някои се опитваха да изнесат и дънери от паднали борове наблизо, звучаха революционни песни и гръм на пиратки. Колона от около десетина МПС и ТИР изчакваха края на демонстрацията.

Депутатката Цвета Рангелова заяви:

"Вие виждате, че ние не препятстваме свободното движение, не повече от няколко минути се налага автомобилите да останат по местата, защото нашата цел е просто да изразим гражданската си позиция, а не да тормозим водачите, които в днешния ден са решили по работа или по друг повод да преминат през тази релация. Така че не създаваме никакво напрежение и смятам, че не се налага участието на полицията".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/855779-s-garmeji-na-piratki-i-revolucionni-pesni-aktivisti-na-vazrajdane-blokiraha-gkpp-gueshevo-i-dunav-most-2

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares