Има отлив от ваксинацията, констатира директорът на Института по микробиология към БАН проф. Пенка Петрова в интервю за Bulgaria ON AIR.

"Обяснявам си го като преброяване на образованото население. Има спад на общия брой заразени и вероятно има успокояване за отминаване на пандемията." - коментира тя в предаването "Денят ON AIR".

Бългaрcкaтa нaциoнaлнa тeлeвизия имa нoв прoгрaмeн дирeктoр, кoйтo щe oтгoвaря зa цялocтнoтo прoгрaмирaнe и рaзвитиe нa прoгрaмитe нa oбщecтвeнaтa мeдия. Пoзициятa бe cвoбoднa пoвeчe oт двe гoдини, a cъдържaниeтo дo мoмeнтa ce кooрдинирaшe oт прoгрaмнитe дирeктoри нa oтдeлнитe кaнaли.

Днес беше подадено ново искане за вписване на новите членове за Надзорен и Управителен съвет на ББР в Търговския регистър, въпреки че съдът спря назначенията

Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на Кралство Нидерландия Беа тен Тъшър, на която бе обсъдено задълбочаване на икономическите връзки и бизнес отношенията. Това информираха от правителствената информационна служба.

Заради решение взето този понеделник от Министерството на енергетиката – ТЕЦ „Марица изток 2“ да продава скъпия си ток на регулирания пазар, се очаква повишаване на електроенергията не с 3, а с 5%, съобщава БТВ.

След редица проверки в БДЖ, служебният транспортен министър Георги Тодоров обяви, че не са открити никакви престъпления и нарушения.

Забранява се нерегламентирано и безконтролно движение на джипове под Седемте рилски езера от 1 юли до края на септември, съобщи БНР. За това се обявиха на среща, свикана от кмета на Сапарева баня Калин Гелев и представители на МОСВ, на НП "Рила", Регионалната дирекция по горите, Полицейското управление - Дупница, ДАИ, от Териториалното поделение на НАП. Изключение са прави за линейки, пожарни, горска техника.

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Кралство Дания Сьорен Якобсен във връзка с отпътуването му от страната, като двамата направиха преглед на развитието на двустранните отношения и контакти.

„Сами сме срещу всички не защото сме по-лоши или сме лоши, а защото искат да израстват, но не с добри идеи а със злоба и реваншизъм. Това ще им изяде главата, защото българите не обичат зли хора“. Това заяви в Добрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Служебното правителство ще изготви проект за актуализация на държавния бюджет, който да бъде внесен в следващия парламент и да разпредели очакваното преизпълнение на приходите в размер на 1,5 млрд. лв. Те ще отидат в три направления - здравеопазване, мерки за бизнеса и увеличение на пенсиите, за да може да се отговори на очакваната нова есенно-зимна вълна на коронакризата.

Съпругът на Сотирова работи в ръководено от нея звено в НЗОК

Един от новите членове на Съвета на директорите в Александровска болница - Гергана Андреева - Сотирова, е назначена въпреки наличието на акт за установяване на конфликт на интереси. Съпругът ѝ работи в ръководено от нея звено в НЗОК. ВАС е потвърдил на 10 юни констатацията на КПКОНПИ.

Когато започнахме да ремонтираме тръбата за #София на тунел “#Витиня” на автомагистрала “#Хемус”, не знаехме пред какво се изправяме. Гледайте този филм - автентичните гласове на участници в строителството и днешни проектанти на ремонта правят картината по-пълна, е написал в свой пост във фейсбук бившият зам.-регионален министър Николай Нанков. 

Хора, събрали се пред сградата на Министерството на здравеопазването, искаха пенсионираният преди дни директор на Националния център по заразни и паразитни болести - проф. Тодор Кантарджиев, да бъде върнат на ръководното място.

"Новината за оттеглянето на Слави е от няколко дни. Никъде в правовия свят по света, в устройството на една демокрация, обвързването с една институция и това да бъдеш депутат, не е задължително. Имаме много примери в световната история, при които политическият лидер не е бил действащ депутат.

Министърът на земеделието, храните и горите проф. Христо Бозуков извърши промени в състава на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД. С протоколно решение на министъра са освободени Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова.

Правителството прие решение, с което определи заместник министър- председателя по обществения ред и сигурността и министър на вътрешните работи Бойко Рашков за председател на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет.

РДНСК - София не откри одобрени проекти и разрешения за строеж за обекти в района на болница "Св. Иван Рилски". Това стана ясно от писмо, изпратено от арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община.

Проверяваме Агенцията по вписванията цялостно. Това стана ясно от думите на служебния правосъден министър Янаки Стоилов пред журналисти.

Реакция на прокуратурата за протеста пред Съдебната палата. Пред БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че няма да коментира „политически акции, организирани от лице, подсъдимо за агресия над журналисти“.

От 1 юли туроператорите ще могат да кандидатстват за държавна помощ и да върнат задълженията си към потребителите. Това каза на брифинг служебният заместник-министър на туризма Даниела Стоева. „Това ще даде сигурност както на бизнеса, така и ще осигури спокойствие на потребителите на туристически пакети, които не можеха да осъществяват пътувания заради пандемията“, допълни Стоева.