Водата в Търговище ще бъде спряна заради авария на главен довеждащ водопровод от язовир „Тича”.

До аварията се е стигнало при извършване на строителни дейности по изграждане на нов водопровод от язовира, който захранва с питейна вода Търговище, Шумен, Велики Преслав, съобщиха от “ВиК” – Търговище.

Изграждането на автомагистрала “Струма” беше приоритет на правителствата на ГЕРБ. Това написа в социалната мрежа facebook, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Работихме неуморно и експедитивно, както хората очакваха от нас. През третия ни мандат започнахме съоръженията, които се откриват днес. Осигурихме финансирането (европейско и национално), придвижихме тежките процедури, започна строителството на най-дългия и сложен тунел ”Железница” и мостовите съоръжения от двете му страни.

След ротацията се виждам като вицепремиер. Предстоят преговори, имам доверие на Мария Габриел. Тя е човек, който има тези европейски ценности, които аз споделям. Имаме общи цели. Разбира се, политическата среда е доста трудна. Това заяви министър-председателят Николай Денков след церемонията по откриването на тунел „Железница”, цитиран от Нова телевизия.

Твърде вероятно е в Софийската районна прокуратура да се е вършила голяма част от прикриването на случаите около Мартин Божанов-Нотариуса. Такова мнение изрази в ефира на Нова телевизия Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет.

„Един прокурор не може да вземе делото от друг, ако няма намеса на административен ръководител.

Ако евентуално има ротация, то трябва да ни предложат министри. Те не слизат от студията, в тези изказвания виждам откровени неистини. Те се опитват да направят ребрандиране на имиджа след всички скандали. Език мой, враг мой. Когато те попитат за Северна Македония и ти се объркаш като пиленце в калчища, то ние не сме виновни за тези скандали.

Основният мотив да подам оставка е напрежението, което се натрупа в Софийската районна прокуратура от миналото лято досега. То се изразява в наличието на безкрайни проверки – комплексни за цялостната дейност, които натоварват както работата на колегите, така и на администрацията. Предпочитам да се оттегля, за да може колегите да работят в по-спокойна среда“.

Осем души са задържани при специализирана полицейска акция, проведена вчера в област Плевен. Образувани са осем бързи и едно досъдебно производство. За това съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР), цитирани от БТА.

По време на спецоперацията са проверени 402-ма души и 243 моторни превозни средства.

Наскоро имахме случай за натиск върху бизнес. Бизнес, който е бил репресиран – случай с производител на протеинови барчета, който беше шумно атакуван от регулатори. Сезирахме се и предприехме мерки. Това заяви Богдан Богданов по Нова ТВ.

„Ние като институция не можем да се месим в съда и прокуратурата.

И кръвната проба на “Мис Силикон” Катрин Йорданова е положителна за кокаин, съобщи Нова ТВ.

Припомняме, че тя бе заловена вчера дрогирана с кокаин да кара.

Тя е била спряна за рутинна проверка от СДВР.

В последните седмици името на плеймейтката беше замесено в няколко скандала.

Бившият главен прокурор Иван Гешев гостува на живо днес в предаването "Разговор" на ФАКТИ.

От 14.00 часа основателят на "Граждански блок" ще обсъди с водещата Лили Маринкова ескалацията на политическото напрежение и неясната съдба на така необходимите промени в обществения живот у нас.

Иван Гешев е роден на 19 декември 1970 година в Мирково, Софийска област.

Задържаха 79-годишен мъж, заплашил с детски пистолет касиерка на пощенски клон в Плевен, съобщиха от полицията. На 12 февруари е подаден сигнал за скандал по повод плащане на сметки за битови нужди. Клиентът е извадил от джоб на якето си детски пластмасов пистолет и го насочил към жената.

Белоградчишкият епископ Поликарп освети три новопридобити бронирани автомобила Mercedes, които Националната служба за охрана (НСО) добави към своя парк. Всяка от тези луксозни машини е оценена на един милион лева без включен ДДС. Тези бронирани возила са предназначени за използване от високопоставени български държавни служители като президента, премиера и председателя на парламента, както и за транспортиране на чуждестранни им гости.

Лекарски асистенти и фелдшери се готвят за протест. Демонстрации се планират за цялата страна. Повод за тях, според организаторите, е неизпълнено предизборно обещание на управляващите за внасяне и гласуване на законопроект за самостоятелна съсловна организация на лекарските асистенти. Фелдшерите настояват за среща с правителството и разпространиха протестна декларация, в която дават срок това да се случи още до края на тази седмица.

Мария Габриел е квалифицирана за външен министър, но наистина ще ѝ дойде в повече. Има логика двете позиции да са разделени. Но тя е работохолик. Що се отнася до заплахите за нови избори, то това е здравословно. Това е семейна динамика – жената тропа с краче е иска да ходи на шопинг в Милано.

Мая Манолова за пореден път се изказа неподготвена. Забавен е фактът, че се опитва да прехвърли управленската импотентност на Радевата КЗП на предишните състави.

Това коментира бившият председател на КЗП Иван Френкев.

Нека все пак бъдем обективни и коментираме факти (за г-жа Манолова, в Българският тълковен речник думата факт има следните значения: 1. Нещо, което действително е станало, случило се е или съществува. 2. Нещо, което се привежда като доказателство; сведение. Ето ви фактите, а вие си направете изводите.)

У нас всеки си прави външна политика за свои си цели. На 3 януари президентът Радев подписа някаква странна декларация в подкрепа на семействата с президента на Унгария Каталин Новак и на Сърбия Александър Вучич. Откъде измисли тази позиция, защо в този формат, как се вписва в националния ни интерес…? В събота унгарката подаде оставка като президент заради педофилски скандал.

100 лева е първоначалната глоба за разходка на куче без повод или за неносене на паспорта на домашния любимец, напомнят от Столичен инспекторат. При повторно нарушение глобата се увеличава.

Домашните любимци могат да се пускат свободно само на специалните площадки за разходка на кучета, напомнят още от инспектората.

В разгара на Данъчната кампания 2024 г. гражданите могат да се възползват от електронните услуги на НАП и в специално обособени за това зони с безжична интернет връзка във всеки офис на приходната агенция. В тях са разположени компютри, свързани с безплатен WI-FI. Потребителите могат да използват и собствени устройства, които да свържат с безжичния интернет, за да влязат в сайта на НАП, Портала за електронни услуги на приходната агенция или в сайтовете на други институции и общини.

В случая с убийството на Мартин Божанов-Нотариуса става дума за разчистване на сметки. А причината е несвършена работа и пари.

Това мнение изказа пред БНР ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП.

"За да се стигне до тук, ако върнем нещата назад и след като знаем какво е криминалното минало на този човек, който беше застрелян, бихме могли да кажем, че просто в годините, когато е трябвало някой да работи активно по него – да разкрият това, с което се занимава, да разкрият схемите, довели до този фатален край, може би нямаше да се стигне до тук.

Активисти на партия "Възраждане" блокираха пътищата преди граничните пунктове "Гюешево" при Кюстендил и "Дунав мост 2" при Видин заради решението на Конституционния съд по-рано тази седмица да потвърди решението на Народното събрание да няма референдум за запазване на българския лев. Това съобщава БНР.

Полицията не е била информирана предварително за блокадата.