„Предложението ни учениците от 1-ви до 4-ти клас да останат на присъствено обучение поне до края на седмицата не беше прието“, написа във Файсбук кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

„Аз съм председател на Националното сдружение на общините в България.  Колегите ми знаят, че отдавна съм се ангажирал с проблемите на всички български граждани, живеещи във всички общини. Ние - кметовете, сме най-близко до хората. По една или друга причина местната власт е гръбнакът на държавата в последните шест месеца.

Назначените директори от Кирил Петков в Държавната консолидационна компания (ДКК) вече не са в холдинговата структура, която управлява активи за над 1 милиард лева. В ДКК влизат от предприятия за кисело мляко, през военни заводи до строителна компания и агенции за пазарни проучвания. Анастас Гогов, който бившият икономически министър и настоящ лидер на „ПП" Кирил Петков номинира и за изпълнителен директор на ДКК е освободен от поста на 28 септември.

„Продължаваме Промяната“ отменя предвидените срещи с граждани на 21 и 22 октомври 2021 г. в Павликени, Ловеч, Троян, Плевен и Червен бряг, съобщиха от партията.

 

Елисавета Белобрадова се обяви за оставката на здравния мистър Стойчо Кацаров с публикация във Фейсбук. По думите й кризата се управлява кошмарно а утре единственото място, в което няма да може да се влезе е училището.

Помощта е за потребен мегаватчас за октомври, ноември и декември

80 а не 50 лева да е помощта за небитовите потребители за всеки потребен мегаватчас за октомври, ноември и декември. На този вариант за директно подпомагане на бизнеса, болници, училища, детски градини, ВиК дружества, жп и градски транспорт се е спряло правителството.

Брюксел много трудно ще даде 13-те милиарда, заложени в българския План за възстановяване, заяви бившият заместник-министър на външните работи и икономиката Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

„Служебното правителство отне средствата за заплати на строителите. Те бяха извадени от подготвената предварително сметка, за да кажат управляващите, че са си увеличили приходите. Излъгаха". Това заяви пред Нова нюз Георг Георгиев от ГЕРБ.

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че Фондът винаги трябва да бъде "фар за почтеност" по отношение на данните и изследванията.

Тя направи това изказване ден, след като Изпълнителният борд на организацията изрази пълното си доверие в нейното ръководство, съобщи БНТ.

Смятам, че темата с "Досиетата Пандора" би трябвало да бъде началото на един много сериозен дебат за съществуването на офшорните зони. Това коментира в студиото на БНТ Надежда Нейнски, бивш министър на външните работи и бивш посланик в Турция.

Софийският адвокатски съвет ще провери адвокат Петър Илиев заради становището на Етичната комисия на Софийския университет, че е плагиатствал при написването на книгата си за компетенциите на Народното събрание през 2015 г. Информацията е дадена от Софийската адвокатска колегия за "Дневник".

Медицински специалисти ще протестират днес пред Министерството на здравеопазването, каза Мая Илиева, председател на Синдиката на българските медицински специалисти. Протестът се организира с настояване за гарантирана от държавата стартова заплата от две минимални работни заплати за страната, уточнява Илиева пред БТА.

Най-големият завод за производство на целулоза у нас спира работа. Причината - липса на дървесина. Около 500 служители не са на работа, информира Нова телевизия.

Директорът Михаил Колчев споделя, че нарушените доставки на дървесина през последните пет месеца се причината за кризата.

Съпругът й предупреди от Германия, че не са откривали банкова сметка за дарения и това е измама

Певицата Сашка Васева е с тумор в мозъка в много проблемно състояние и чака спешна операция в Германия. Това разказа съпругът й Христо Бакърджиев пред Нова телевизия. Той обаче бе категоричен, че семейството засега се справя само с финансите и не е откривана банкова сметка за набиране на дарения.

Причината да се стигне до протеста на миньорите днес е в Плана за възстановяване и устойчивост, защото ние виждаме едно пълно информационно затъмнение какво се случва с този план. Това коментира пред БНТ бившият министър на енергетиката Делян Добрев от ГЕРБ.

След проведеното допитване до симпатизанти и членове на „Ние идваме”, от партията отчитат следния резултат: 81% заявяват подкрепа за Румен Радев, 19% за Лозан Панов и нито един глас за някой от другите кандидати, съобщават от движението.

Мустафа Карадайъ най-вероятно ще е кандидатът за президент на ДПС, твърди Епицентър.бг, позовавайки се на свои източници. В неделя от 13.00 часа заседава ЦОБ на ДПС, което трябва да вземе своето крайно решение.

За последните 10 години от Европейския съд по правата на човека срещу България са постановени общо 659 осъдителни решения. Обезщетенията, които са изплатени от държавата по тях, са близо 13 млн. лева. В това влизат осъдителните решения, както и постигнатите споразумения или одобрени от ЕСПЧ едностранни декларации.

Това каза заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова в интервю за БГНЕС.

Павлова посочи, че всяка година до Народното събрание се изготвя доклад. За 2020 г. има 35 осъдителни решения от общо 53 дела, които са се гледали в ЕСПЧ в Страсбург.

„Дълго време водя лична война в сектора. Управлението на ректора на ВТУ се базира на страх, репресии и уволнения. Скоро ще видим решението на прокуратурата, ще има справедливост. Сигналът беше анонимен - зад текста срещу мен се е скрил някой, който не иска да носи отговорност. Обвинението е несъстоятелно“, заяви пред Нова телевизия доц. Милен Михов, кандидат за президент от ВМРО, по повод дисциплинарното му уволнение от висшето училище.

"Огнище от Делта вариант сред неваксинирани общности може да натовари много повече здравната система, отколкото от Алфа варианта на Covid".

Това заяви пред БНР проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН. Тя се позова на изводи от научна публикация, базирана на проследяване на над 43 000 пациенти във Великобритания с Алфа и Делта вариант на коронавируса.