Не можем да бъдем поставени в положението на нещатни сътрудници на ДАНС. Това обяви Илия Колчев, адвокат и доктор по Национална сигурност. Той е поканен от Висшия адвокатски съвет да участва в работната група, която да промени закона за мерките срещу изпирането на пари. Промяната се наложи тъй като адвокатите съзряха опасност да донасят в ДАНС срещу своите клиенти и да се наруши адвокатската тайна.

Заседанието на работната група започна в 13 часа, съобщи председателят на Висшият адвокатски съвет Ралица Негенцова на брифинг, на който отчете общото събрание на адвокатурата, което се проведе в събота. Тя съобщи, че още през юни 2016 г. съветът е реагирал на промените в закона за мерките срещу изпирането на пари. Било е изпратено становище до шефа на Финансовото разузнаване в ДАНС.

Адвокати, опозиционери на Негенцова, опонираха, че това не е вярно. На брифинга присъстваха и представители на фейсбук групата "Свободните адвокати", които призоваха за стачка и за оставката на Ралица Негенцова.

"Когато искаш стачка, трябва да целиш резултат. Точно сега отиваме на работна група, която да променя закона", отвърна Негенцова.

Други нейни противници я упрекнаха, че Висшият адвокатски съвет проспива законодателните предложения. Те настояха и за електронно гласуване, тъй като в момента адвокатурното ръководство се избира от делегати, а не от всички адвокати.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©