Президентът Румен Радев не изпълнява основните задължения на институцията. Той трябва да бъде символ на баланса, да има открояваща се външнополитическа роля и да има обединяваща вътрешнополитическа функция, но не го прави. Това заяви неговият предшественик Росен Плевнелиев (2012-2017), цитиран от БНР.

Изявлението бе направено по повод две години от встъпването на Румен Радев в длъжност. Плевнелиев беше в Русе, за да изнесе лекция, посветена на професиите на бъдещето и развитието на икономиката.

Той критикува държавният глава и заради това, че не е дал пресконференция по повод на годишнината.

На днешната дата всички президенти досега даваха пресконференции, за да отчетат какво е свършено през годината, но президентът Радев реши да не прави пресконференция. За мен това е донякъде обяснимо, защото се чудя какво би отчел като свършено в тези две години, през които той, според мен, игра ролята на опозиционер, а не на президент. Все още се надявам, че генерал Радев ще се превърне в президента Радев, каза Плевнелиев.

Припомняме, че не за първи път експрезидентът критикува своя наследник. В свои по-стари изявления, Плевнелиев заклейми поведението на Радев - като на популист и опозиционен лидер, но не и на президент и обединител. http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©