Министрите от кабинета "Борисов-3" приеха отчет за изпълнението на Националната статистическа програма и за дейността на Националния статистически институт (НСИ) през 2018 година. На заседанието бе приета и програма за 2019 година, съобщиха от МС.

В плановете на НСИ за 2019 г. е се предвижда да има 271 изследвания. Сред тях са нови статистически данни за сметки за субсидиите и трансферите за околната среда и наблюдение на структурата на заплатите.

НСИ ще продължи участието си в различни проекти на ЕК като наблюдение на работната сила, подкрепа за подобряване на статистиката за престъпността, национални сметки и платежен баланс, Програма за европейски сравнения 2019 г., установяване на нови индекси на производство в услугите и търговията, подобряване на краткосрочната бизнес статистика.

През изминалата година НСИ започна подготовката за преброяването на населението и жилищния фонд в страната през 2021 г., включително чрез разработване на проект на национален закон.

През 2018 г. от НСИ бяха направени 267 статистически изследвания. За пръв път бяха публикувани данни за "Районни отоплителни и охладителни системи", компютърната осигуреност, предоставянето на достъп до Интернет и наличието на зали за представления в читалищата.

Наред с това НСИ постави като приоритет повишаването на информационната сигурност и внедряването на Система за управление на сигурността съгласно ISO/IEC 27001.

През 2018 г. НСИ проведе обучения, предназначени за млади статистици, от страни от Европейската политика за добросъседство и Балканския регион, допълниха от МС.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©