Не е спазен бюджетният план на Националния институт по хидрология и метеорология. Това е установено при одитната проверка на бюджета, отчетността и управлението на института след получен сигнал, съобщи пред журналисти министърът на образованието Красимир Вълчев.

Сигналът до МОН е бил за свързаност между бившия директор на Центъра и определени юридически лица. Такава свързаност обаче не е била открита.

По думи на Вълчев не може да се говори за нерегламентирано завишение на възнагражденията, тъй като те са изплатени по договори, сключени по реда на закона. Министърът обаче посочи, че правото на разход за солариум е надвишено.

МОН не може да наложи санкции за установените нарушения в одитния доклад. Това е в правомощията на Агенцията за държавна финансова инспекция, обясни Вълчев и увери, че Агенцията също ще предприеме проверка.

Все още не е подписано споразумение за сградата, която БАН и НИМХ ще делят. Очаква се Общото събрание на БАН да изкаже мнение по предложението на МОН, според което ? от сградата трябва да остане на БАН, а останалата част да премине към НИМХ.

Припомняме, от 1 януари тази година Националния институт по метеорология и хидрология премина към структурата на МОН. Тогава министър Вълчев заяви, че с бюджета за 2019 г. финансирането на института е подобрено и той ще продължи да работи нормално.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©