Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с посланика на Ирак в България Н.Пр. Джасим Нима Мсауил. Двамата обсъдиха сигурността в региона на Близкия Изток, като посланик Мсаул изрази благодарността на Ирак за участието на България в международната коалиция за борба с групировката "Ислямска държава." Цветанов от своя страна подчерта, че правителството и демократичните институции на Ирак са важен партньор в противодействието на тероризма и причините за неговото възникване.

Цветанов и Мсауил се обединиха около становището, че двустранното сътрудничество трябва да се случва по начин, който да го направи устойчиво в дългосрочен план. Затова Групата за приятелство с Ирак в Народното събрание, която включва представители на всички парламентарно представени политически партии, е важен формат. Посланик Мсауил сподели плановете си да организира среща с Групата, за да обменят идеи за възможността за засилване на двустранните отношения.

Посланикът подчерта, че отношенията между България и Ирак са традиционно добри в исторически план. Той сподели, че се надява да се активизира обменът между висшите училища, за да имат възможност иракски студенти да получат качествено образование у нас. “Българските фирми в сферата на строителството и енергетиката също са изградили добра репутация в Ирак през годините и са добре дошли, за да участват в процеса на възстановяване на страната”, отбеляза посланикът.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©