Директорът на болницата в „Овча купел” сигнализира прокуратурата за безчинствата на незаконно разпореждащ се директор, предаде репортер на БГНЕС.

Сигналът е до Софийска районна прокуратура, озаглавен със заглавие „спешно!!!” и подписан от легитимния изпълнителен директор на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация /НСБФТР/ Йордан Иванчев.

Както вече БГНЕС съобщи, една от най-апетитните и все още неразграбени болници – тази в „Овча купел”, е в тотална безтегловност поради нахлуването в директорския кабинет на доктор Антон Живков, без той да е вписан в Търговския регистър, а д-р Иванчев не е освобождаван и не е уведомяван за никаква смяна. Живков твърди, че е изпратен лично от здравния министър Кирил Ананиев и започва да се разпорежда в болничното заведение.

На 12 април Антон Живков, под предлог, че е новият директор, е взел ключа от директорския кабинет от охраната на болницата, влязъл вътре и придружен от госпожа /по данни на охраната представена за икономическия директор – Петрана Лалева/ са започнали да ровят по документацията в кабинета. „Когато отидох на работа не бях допуснат в кабинета си, въпреки че все още съм Изпълнителен директор”, посочва д-р Иванчев в сигнала до прокуратурата.

В продължение на няколко дни в лечебното заведение се извършват абсолютни беззакония – „ровят се документи, борави се с лични данни на персонал, назначават се хора без правно основание, подписват се фактури без представителна власт. Живков е отправял заплахи към персонала и още какво ли не, заплашва го с уволнение, което силно е обезпокоило служителите в болницата”, алармира още Иванчев в спешния сигнал.

„Искам да подчертая категорично, че приемо-предаване с въпросното лице не е направено. Възможно е да са унищожени документи или манипулирани счетоводни данни предвид факта, че до 15 число се подават справки до МЗ, СРЗИ и НАП, не мога да нося отговорност какво точно е написано и какво е подадено. Освен това съм силно обезпокоен и за годишното счетоводно приключване, тъй като до 25 число на месец април лечебното заведение трябва да представи в МЗ годишния финансов отчет. Притеснявам се и от това, че лицето Живков без представителна власт е съставил и подписал фактура за извършена дейност по договор с НЗОК, който може да доведе до незаплащане на НЗОК на извършената от болницата дейност. Сам по себе си само този факт може да доведе лечебното заведение до фалит в рамките на месец”, алармира Иванчев прокуратурата и настоява за предприемане на незабавни мерки.

БГНЕС припомня, че през последните месеци има серия от скандали около болницата в „Овча купел“. Те са свързани с това, че тя е притежател на апетитни имоти и минерална вода с изключителни лечебни качества. Принципал на болницата е здравното министерство, чието ръководство отнема минерални извори в “Горна баня” и “Овча купел” и прилежащите им сгради, за да ги предостави безвъзмездно на Столична община. Решението се взима в момент, в който бившият министър на здравеопазването Николай Петров е в болнични. В този момент го замества Лидия Нейчева, която е фармацевт.

За интереси, свързани с апетитните имоти на болницата, сочи фактът, че сградата е оставена да се руши, от години се водят нескончаеми дела между Софийска община и ръководството на болницата. През септември миналата година директорът на болничното заведение е получил писмо от МЗ, в което се казва, че капиталът му трябва да бъде намален от 543 000 на 89 130 лева. След този документ ръководството трябва да прехвърли на Общината парка, балнеолечебницата и двата имота в квартал Горна баня. Това са приблизително 90% от всички капитали на болницата.

Служителите на болницата недоумяват защо е тази офанзива за имотите, след като договорите по Оперативна програма „Интелигентен растеж“ вече са подписани. Следователно, всички действия по прехвърляне на имотите ще бъдат неправомерно извършени в нарушения на решение №30 на Министерски Съвет.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 26.02.2020


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.79846 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.32422 BGN (down)
    • 1 CHF = 1.84408 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©