С размяна на реплики между управляващи и опозиция започна закритото заседание на Комисията по отбрана, която обсъжда предложението да се преговаря със САЩ за изтребители F-16, предаде Би Ти Ви.

Депутатът от БСП за България Славчо Велков предложи да се отложи заседанието или да е открито, защото не всички документи били предоставени на народните представители от комисията. Председателят на комисията ген. Константин Попов опонира, че документите за заседанието са предоставени в петък, а протоколът на комисията, който е в секретната секция на парламента, е на разположение на депутатите.

Велков твърди, че отсъства най-важният доклад на политико-военната група, който е даден в Министерския съвет, но не и на депутатите, за да се запознаят дали има особени мнения в документа.

„Имаме право да се запознаем с този доклад, иначе какво ще обсъждаме”, аргументира се Велков.

Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който ръководеше групата обяви, че няма нищо различно в констатациите. Велков обаче го контрира, че не казва истината.

Джейхан Ибрямов ДПС обяви: „По дневен ред е закрито заседанието, защото има информация, която на открито не можем да изкажем”.

Предложението на Велков да се отложи заседанието беше отхвърлено с 8 гласа „за”, 12 „против” и двама въздържали се.

След заседанието на Комисията по отбрана има насрочено заседание и на парламентарната комисия по бюджет и финанси по същия въпрос.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©