Поскъпването на хляба се дължи основно на поскъпването на цената на пшеницата от нова реколта. Този основен фактор създава предпоставка за повишаване и на цената на брашното. Близо 13 стотинки е увеличението от юли, което е близо 10%, при 20% увеличение на цената на пшеницата. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в предаването "Още от деня" по БНТ.

При цената на хляба не трябва да има спекула от страна на търговията. Всеки доставчик договаря цената си и в голямата верига се определя нататък. Разговорите бяха ползотворни, смятам, че имаме разбиране по този въпрос. Много е трудно да се прогнозира каква ще е цената на продукта. Бакалията в квартала също има определени разходи, допълни министър Порожанов.

Тези разговори продължават и в момента, те преминават в разговори за българските продукти. Джентълменски те ми го казаха, но не са подписани официални споразумения. Някои от веригите и сега продават хляба с 0% надценка, коментира още Порожанов.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©