Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система готви протест пред Столична община, с който ще настоява за незабавен строеж на образователна инфраструктура в София.

Това обяви председателят на сдружението Васил Николов, предаде репортер на БГНЕС.

Протестът ще се проведе днес от 10.30 часа пред сградата на общината на ул. „Московска“ 33, а от инициативния комитет поставят общо пет искания.

На първо място те поставят необходимостта от създаването на работна група, която да обсъди възможностите за построяване на нови детски градини и училища, както и създаване на физкултурни салони в училищата, където няма такива. Средствата за тези мерки да бъдат заложени в бюджета още за следващата година, а работната група да изготви програма, в която да постави ясни срокове за реализиране на поставените цели.

„Колкото и да се стараят от столичната общинска администрация да ни убеждават, че недостигът е съвсем минимален и дори няма такъв, ние знаем, че това не е така“, подчерта Николов.

Протестиращите ще настояват още Столична община да предостави ваучери, с които да бъде обезщетено всяко останало извън класиранията дете, както и за пълно автоматизиране на системата за кандидатстване в ясли и детски градини. Сред исканията им са още и осигуряване на средства за назначаване на допълнителен помощник-възпитател за всяка група, която надхвърля числеността на децата, заложена в наредбата.

„Последната точка от нашите искания, която обаче не е на последно място, е отстраняване от работа на директора на Дирекция „Образование“ Мария Минчева и на Ирена Николова – главен експерт в Дирекцията“, обяви още Васил Николов.   http://dnesplus.bg/
2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©