Депутатите на ГЕРБ и на БСП пак се скараха. Повод е китайската делегация, която е на визита у нас.

Тон даде червеният Кристиан Вигенин. ГЕРБ ясно да дефинира отношението си към Китай и да се разграничи от изявленията на Цветан Цветанов, че Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността, призова социалистът.

"Проявяваме разбиране, че в една партия може да има различия по определени въпроси. Разбираме, когато председателят на партията и премиер спира законодателство пред медиите и когато заместник-председателят и председателят на ПГ на ГЕРБ го пуска отново пак през медиите", заяде се Вигенин.

Разбираме също, че между старшия и младшия партньор има непреодолими различия, включително по външната политика и по въпросите на сигурността и че единственото, което следва тази лицемерна коалиция са облагите на властта, допълни той.

Каква е логиката правителството да кани Китай да финансира инфраструктурни обекти, като в същото време парламентарната група чрез своя председател само дни преди визитата на китайския премиер обявява Китай за основна заплаха, недоумява социалистът.

ГЕРБ да не пропускат възможностите за страната заради партиен егоизъм, поискаха червените.

Това очаквано предизвика бурна реакция на Цветан Цветанов. По думите му няма противоречие между него и премиера. Винаги имам диалог с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, подобни внушения за противоречия са несъстоятелни, обясни той. Недейте да се грижите за микроклимата в ГЕРБ, той е на изключително добро ниво и висота, похвали се Цветанов.

Г-жо Нинова, желая ви успех за тази битка, която водите във вашата политическа партия, захапа той червения лидер. Разбирам кризисната ви ситуация за вътрешните ви противоречия за това, че народни представители решават да правят бизнес, а вие не можете да обясните защо критикувате правителството, че средата за бизнес в България е замърсена, продължи Цветанов. Искам да чуя позицията ви за анексирането на Крим, за икономическите санкции срещу Русия, за позицията на президента Радев на Варшавската конференция, обяви той.

Нека да ви е честит господин Спас Панчев, обърна се Нинова. Пред червените напусналият ПГ на левицата Панчев казал, че партията не води правилната позиция спрямо ГЕРБ. Соцлидерът каза, че БСП няма да се коалира с партията на Бойко Борисов. Цветан Цветанов обвини соцлидерът в лъжа.

И Спас Панчев се разсърди от чутото. Според него лидерът на БСП е нарушила правата му. Бях засегнат, защото ми бяха приписани думи, които не съм казал, обясни той. Аз съм против лъжи, които се изказват в тази зала, сподели Панчев.

Нито сме на конгрес на БСП, нито сме на Бузлуджа, намеси се и Тома Биков от ГЕРБ. Червените да си решавали проблемите на друго място не в парламента. По думите му, китайски премиер идва в България, когато управлява десницата, а не левицата.

Елена Йончева се заяде със Спас Панчев. Той казал, че червените са прекалено критични към ГЕРБ.

От страна на ГЕРБ Данаил Кирилов посочи, че било спешно да се вземе решение кога се дава дума за лично обяснение и за процедура по начина на водене. Така щели да се избегнат процедурни хватки. Не можем да си нищим партийните проблеми от трибуната, заяви той и настоя за ред и дисциплина в парламента. При всяка злоупотреба - наказание, поиска Кирилов.

Нещата излизат от контрол, включи се и председателят на парламента Цвета Караянчева. Това, което се случва в пленарна зала е смешно, ядоса се тя. Червените пък се почувстваха цензурирани от Кирилов.    http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©