Нашето лого беше „Съединението прави силата”. Символиката във вашето лого на австрийското председателство е „Европа, която защитава”, а ние можем да се защитаваме само, когато сме единни. Това заяви премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция в Австрия заедно с канцлера Себастиан Курц и председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск, предаде репортер на БГНЕС.

През тези 6 месеца имахме непрекъснат диалог със Себастиан Курц. Непрекъснато съм го запознавал с това, което правим. За да може да бъде информиран и да надгражда това по време на неговото председателство, добави Борисов.

Ако има нужда сме насреща да окажем съдействие за помощ и мнение. Много е сложно времето действително. Благодаря на Съвета на ЕС, на екипа на Доналд Туск, както и благодаря на екипа на Себастиан Курц, пожелавам успех и нека да имаме австрийско председателство на Европа, която защитава всяка една държава, каза още Борисов.

От своя страна канцлерът на Австрия Себастиан Курц заяви, че желае Австрия да бъде страна, която да изгражда мостове. Желаем да работим за един много силен ЕС. Ще се опитаме и ще дадем нашия принос за една сигурна, обща, обединена и фокусирана Европа. Нашето мото е Европа, която защитава, Европа на сигурността, но то е и Европа, която се грижи за благосъстоянието на своите граждани. Ние се радваме, че можем да бъдем домакини на следващото председателство и ще работим много интензивно през следващите 6 месеца, добави Курц. Благодарим на България, която свърши чудесна работа по времена своето председателство, каза още канцлерът на Австрия.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск приветства началото на Австрийското председателство и подчерта, че България е свършила много работа за малко време. Той благодари за усилията на страната ни и за личната ангажираност на премиера Бойко Борисов за приоритета „Западни Балкани“. Туск изрази увереност, че Австрийското председателство ще надгради постигнатото до момента.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©