Омбудсманът Мая Манолова и протестиращите майки на деца с увреждания депозираха в деловодството на парламента закона за личната помощ. Работихме по корекциите до 3 часа през нощта, за да внесем един много добър закон. Той ще реши проблема на хората с увреждания, защото е ключът към независим живот, каза Манолова.

В проекта е заложено с личен асистент да има за над 77. души. Според сметките на експертите ще са необходими допълнителни 105 млн. лв. Хората ще минават на индивидуална оценка и на механа база ще се определя кой от колко часа лична помощ има нужда. Майките ще могат също да са асистенти.

Манолова каза, че е получила смс от депутата Спас Панчев, който бил готов да го внесе в парламента. Според нея депутатите ще имат време да го разгледат преди лятната си ваканция, защото закона бил достатъчно подробен.

Предложението е законът да влезе в сила веднага след обнародването му в държавен вестник. Даваме си сметка, че ще е необходимо време , за да може администрацията да започне да го прилага, каза Манолова.

Ще продължим да протестираме докато Закона не се приеме, каза една от майките Вера Иванова.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©