Кметът на Балчик Николай Ангелов отрече да е оказвал натиск на когото и да било. „Нормално е кметът и председателят на Общинския съвет да си говорят. Ако обаче това, което кметът е казал, не се харесва на председателя на Общинския съвет /бел.ред – Илиян Станоев от ГЕРБ/, в никакъв случай не означава, че е оказван натиск. Освен това декларацията е твърде обща и не визира никакъв конкретен случай” - каза Николай Ангелов в края на май.

По повод подадения сигнал кметът заяви, че ще се кандидатира за четвърти мандат, издигнат от инициативен комитет като независим и явно това е предизборна атака срещу него.

Евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО) е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за оказване на натиск и заплахи срещу общински съветници в Балчик от страна на кмета на града Николай Ангелов. Джамбазки на свой ред е бил сигнализиран от съветници от Балчик, които се оплакват от системни заплахи и закани, свързани с тяхната работа. Те са натискани да подкрепят различни предложения на кмета. Съветниците твърдят, че са получавали телефонни обаждания от трети лица, които са отправяли предупреждение, че в случай, че един доклад не бъде подкрепен, ще последва ответна реакция. "От информацията, която е разпространена по случая, макар и оскъдна, предвид спецификата, че това е една малка община, става ясно, че кметът на Балчик е отправял заплахи към общински съветници, че ще ги "смачка един по един"- пише Джамбазки до главния прокурор. Той напомня, че оказването на натиск, отправянето на заплахи и закани, е престъпление. Евродепутатът настоява главният прокурор да разпореди проверка по случая, която да се извърши от прокурори, които не са от Балчик.

Общинските съветници от ГЕРБ в Балчик също се оплакаха от оказван натиск в края на май. Те напуснаха заседанието на местния парламент, проведено на 31 май, и разпространиха декларация, в която заявяват че са обект на безпрецедентен натиск и опити за сплашване. Те бяха подкрепени от колегите си от ВМРО и от независимия съветник Даниела Пеловска.
http://dnesplus.bg/
2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©