Недопустимо човек, разполагащ с властта на една държава, да се държи и "вълнува" като обикновен гражданин. А имунитетът, който имат народните представители, е за да си вършат работата, а не "паникьосано да задават въпроси, които объркват хората". Около тази теза се обединиха политологът Татяна Буруджиеа и политическият анализатор Арман Бабикян в студиото на "България он Еър".

Повод за коментара им е публикацията на Таско Ерменков във Фейсбук, че водата в София е отровна. Червеният депутат предизвика скандал, след като написа съобщението в профила си. ГЕРБ реагира своевременно, като внесе сигнал в прокуратурата.

Последваха реакции от официалните институции. От Софийска вода категорично заявиха, че водата е с гарантирано качество и отлични характеристики. Столичната здравна инспекция също увери хората, че консумацията на ? не крие риск за здравето на хората.

"Много е важно политиците да внимават и да мислят, когато употребяват отделните думи. Имам усещането обаче, че напоследък все по-малко се съобразяват с това. Не можеш просто да кажеш, че водата е отровена, след като е ясно, че това ще предизвика определена реакция", коментира Татяна Буруджиева.

По думите ? има други начини, които сериозните политици биха използвали, за да обяснят на обществото, че има сигнали за нередности.

"Държавниците трябва да уважават първо институциите и себе си, за да могат да ги уважават и другите", отсече още Буруджиева.

От своя страна политическият анализатор Арман Бабикян подчерта, че депутатът от БСП Таско Ерменков трябва да осъзнае на първо място, че е народен представител.

"Всеки въпрос и всяка дума, която се произнесе, има съвсем друг вид тежест. Тези хора са упълномощени от обществото и по някакъв начин представляват законодателната власт в България. Необходимо е да се държат адекватно", подчерта той.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 23.01.2020


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.76344 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.31465 BGN (down)
    • 1 CHF = 1.82209 BGN (up)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©