Четири политически партии ще губят регистрациите си. Това се налага заради неподадени отчети в Сметната палата. Това заяви пред Нова председателят на Сметната палата Цветан Цветков.

По думите на Цветков тези партии за втора поредна година не са подали годишните си отчети. При това положение законът предвиждал по случаите около тези партии да се сезира прокуратурата и тя да предприеме съответните действия за заличаването на партиите.

"Те ще бъдат заличени от Регистъра на политическите партии", категоричен бе Цветков.

Става въпрос за партиите "Български земеделски съюз", "Народняшка земеделска партия Никола Петков", "Гражданска сила" и "Национално-патриотично обединение".

Оказва се обаче, че това не са единствените партии, които не са подали годишните си отчети към Сметната палата. От общо над 130 регистрирани политически партии у нас 25 са тези, които не са подали финансовите си отчети в Сметната палата.

"Броят на партиите е над 160 като голям процент от тях не водят активна политическа дейност, което предполага, че нямат приходи, нито разходи", обясни още председателят на одитния орган.

По думите му въпросните 25 партии, които не са подали отчетите си, ще бъдат глобени. Размерът на глобата възлиза от 5 000 до 10 000 лева.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©