БСП нахока Таско Ерменков. Самият той сподели пред медиите, че е доволен от решението на ПГ на БСП, която се събра на заседание.

"Така не се прави", сподели лидерът Корнелия Нинова.

Социалистът ще се извини на софиянци. Начинът, по който представил информацията бил неправилен.

Оставка обаче няма да има.

ГЕРБ скочиха на Ерменков в началото на извънредното заседание за посегателството върху националната сигурност заради фалшивата новина за отровната вода на София.

Саботирала се основата на държавността, според Тома Биков.
Водата в София не е отровена, изтъкна той. Водата в столицата била на шесто място в Европа по високо качество.

"Не приемаме обяснението на господин Таско Ерменков", категоричен е герберът. Той го обвини в подривна дейност и тероризъм.

БСП трябвало да зададе червени линии, които не трябвало да се пресичат.

"Вчера и днес призоваваме ПГ на БСП да поиска оставката на господин Ерменков", заяви Тома Биков. Не приемаме извинението на БСП, заяви той. "Призоваваме ви да спазвате базови политически стандарти", иска още депутатът.

Паразитирането върху фейк новини не носело успех на никого според гербера. "При вас на мода е колективната отговорност", заяви още Биков.

В поста на социалиста Биков видя хибридна атака.

От своя страна Таско Ерменков излезе на трибуната и обясни, че никога не е целял създаването на паника и възбуждане на страхове. Хората трябвало винаги да са информирани.

В събота получил данни, че в медиите излиза информация за водата в София. В профила си написал призив инструкциите да се намесят.

"Най-искрено моля да бъда извинен", призова червеният депутат. Няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата реши да предприеме действия, каза още Ерменков.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©