Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди Софийската градска прокуратура да извърши проверка по сигнала на депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков срещу народния представител от БСП Таско Ерменков за "фалшивата" новина за заразената вода в София.

Имунитетът на Ерменков не е проблемен за извършването на предварителна проверка, защото прокуратурата ще търси данни за престъпления, съобщи БНР.

Проверката е заради цитирания от депутатите от ГЕРБ текст от Наказателния кодекс, според който предаването на неверни повиквания за тревога по средствата за масова комуникация е престъпление.

Ако в рамките на проверката се съберат данни и за тероризъм, случаят ще бъде прехвърлен на компетентната Специализирана прокуратура, пише още общественото радио.

Ако прокуратурата прецени, че Ерменков е извършил престъпление по някой от двата текста, главният прокурор ще трябва да поиска снемането на имунитета на Ерменков, за да може срещу него да се образува досъдебно производство.

Според прокурори следва проверката на първо време да снеме обяснения от депутата от БСП, с които да се установи кои са източниците на Ерменков. После трябва същите да бъдат разпитани от прокуратурата.

Заради твърденията за създадена паника и тревога у мнозина граждани, следва да се назначи и експертиза на профила на Ерменков във "Фейсбук".

http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 26.02.2020


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.79846 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.32422 BGN (down)
    • 1 CHF = 1.84408 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©