БСП отклонява вниманието с брифинга за инсталацията за горене на отпадъци в "Топлофикация", за да омаловажат срещата на върха. Това отговориха от ГЕРБ.

Ивелина Василева обясни, че проектът е одобрен от ЕК и е по най-високи стандарти. Целта на проекта била да се осигури алтернативно гориво от столичното парно.

"Пореден опит за саботаж на успешен европейски проект", съзира Василева. Решенията до момента по проекта се вземали и с гласовете на левицата. Търсел се политически ефект с казаното от червените.

От ГЕРБ с документи доказаха как червените през 2016 са одобрили проекта. Този проект е завършващ етап с проблема за боклука на столицата. Всички евростолици имали подобни инсталации и така се нареждаме сред зелените европейски градове.

Проектът е обезпечен и финансово стабилен, обявиха герберите. "Топлофикация" щяла да има ресурси. А социалистите насаждали страх сред хората.

Тома Биков видя възстновка на Отечествения фронт в София заради атаките към проекта не само от ляво, но и от десните и зелените.
http://dnesplus.bg/
2013 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©