Ако България запази същите темпове на икономически ръст, до десетина години ще достигне средните доходи на Европейския съюз, обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на синдикален Форум за интеграцията на Западните Балкани.

Темата за доходите в региона е сред акцентите в дискусиите. Очаква се участниците във форума да приемат декларация, която да бъде връчена на премиера Бойко Борисов и на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, която ще се проведе в София на 17 май.

Вицепремиерът Захариева подчерта, че Западните Балкани са дългосрочен приоритет за страната ни, който не приключва със шестте месеца българско европредседателство. Доходите в региона са сред акцентите в обсъжданията:

„Нашите служители, нашите работници не са по-ниско ниво, тези от нашия регион. Те трябва да получават същото възнаграждение, каквото получават и техните колеги за същия труд от по-развитите държави. Икономически, имам предвид.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров подчерта, че в региона заплатите са приблизително еднакви, независимо че част от държавите, включително и България, са членки на ЕС.

„В Хърватска и Словения доходите са по-високи от останалите държави-членки. Видимо“.

Синдикалистите настояват техният глас да бъде чут в процеса на интеграция в ЕС и в договарянето на отделните глави за членството.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©