Всички ВиК оператори в страната прекратяват пращането на инкасатори по домовете на хората, за да отчитат водомерите до 29 март. Това съобщи на извънреден брифинг регионалният министър Петя Аврамова.

Такова разпореждането до водните оператори е издало министерството. Софийска вода вече съобщи, че прекратява засичането на водомерите до второ нареждане.

През този период ВиК операторите ще издават сметки за вода на база на предните месеци. Ако се налага срокът 29 март ада се удължи, хората ще бъдат уведомени допълнително, каза Аврамова.

„За да няма спекулации, потребителите трябва да знаят, че ако някой се представи за инкасатор и иска да влезе в дома ви, то той може би не е с добри намерения“, предупреди министър Аврамова.

Регионалният министър обясни, че гражданите могат да отчетат сами водомерите си и да съобщят показанията на ВиК операторите по телефон, чрез интернет или смс. Указания за начините на отчитане могат да бъдат намерени на интернет страниците на съответните дружества. ВиК операторите ще използват всички възможни начини за комуникация, за да уведомят клиентите си.

От МРРБ препоръчват, за да няма струпване на хора на касите за заплащане на сметките за вода, да се използват алтернативни методи на плащане - чрез електронен превод, по банков път, както и в салоните на Български пощи, касите на „Изи пей“ и други.

Министърът подчерта, че в помещенията с касите ще се допуска ограничен брой хора в зависимост от големината на помещението и броя на касите в него. Тези помещения ще се дезинфекцират, като служителите ще бъдат снабдени с необходимите предпазни средства.

Всички услуги, предоставяни от МРРБ, ДНСК, АГКК, както и ВиК операторите ще бъдат изпълнявани, като се препоръчва при възможност да се заложи на електронния обмен на информация, подчерта министър Аврамова.  dnesplus.bg
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©