Концепцията за интеграция на циганите трябва да бъде прецезирана, за да могат да бъдат избегнати някои неща в нея. За това настоя Красимир Премянов от Сдружение "Съюз на тракийските българи в България" на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси ще проведе заседание в сградата на Министерския съвет.

Той поиска да не му се дава ход и да се поработи още малко върху него. Според Премянов трябва да се намери решение на въпросите, които възникват в българското ежедневие.

Според него подобни постановки за ограничаване на раждаемостта не са приемливи и полезни. Трябва да се предвидят законови мерки как да бъде стимулирано ангажирането в трудови дейности на хората от циганската общност, посочи Премянов и допълни, че се изпуска насоката за формиране на общественото мнение.

От своя страна Методи Филчев от Видин, председател на неправителствена организация, отбеляза, че подходът на доста хора е негативен към хората от ромски произход. Той твърди, че голяма част от хората с ромски произход са грамотни, тъй като не са завършили образованието си.

Защо ги нападат (ромите - б.р.), има ли съд, има ли прокуратура", запита той и допълни, че с концепцията се създава едно етническо напрежение в страната.

Мария Стоименова от Фондация "Гюлчай" заяви, че има много циганчета, които ходят на училище, но излизат неграмотни.

"Парите похарчени за ромите не са в джобовете на циганите, а в министрите и министерствата", нападна тя Каракачанов.

"Българите направиха най-лошо и продадоха България. Награбихте държавни имоти за жълти стотинки. България е продадена с лъжи, измами и с нападения само с циганите", продължи тя.

Лоша стана политиката за ромите. Тези малцинства понесоха най-лошия удар на крадената демокрация, ядоса се тя и запита защо се обвиняват само циганите за ТЕЛК-овете и за всички друго. Стоименова призова да не се обвиняват само ромите. Тя се надява, че Каракачанов да не е расист, но такава била програмата и концепцията, която не е правилна за България.

Тя също е имала възможност да краде и да взима, но не го е правила.  dnesplus.bg
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©