Ветото на президента Румен Радев върху двата текста от Закона за извънредното положение - за санкциите при разпространение на фалшиви новини и за пределните цени на всички продукти мина в парламента. При новото разглеждане на закона депутатите отхвърлиха спорните текстове със 118 гласа, само 14 гласуваха "за" тях, а 56 се въздържаха.Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество. Тази позиция разпространиха от прессекретариата на държавния глава Румен Радев.Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева призова колегите си от Европейския съюз да осигурят безпрепятствено преминаване през вътрешните граници на всички европейски граждани, които искат да се приберат в родните си държави. Сред тях са стотици български граждани. Това съобщиха от Министерството на външните работи.Депутатите няма да проведат редовното си заседание в четвъртък, тъй като ще обсъждат мерките, заложени в Закона за извънредното положение, само в парламентарната Комисия по правни въпроси. Днес трябва да бъдат предложени и обсъдени допълнителни мерки в досега заложените, както е парламентарната практика.В България заетите в сектор туризъм са 296 хил., предстоят сериозни съкращения, запозна народните представители със ситуацията в бранша министър Николина Ангелкова.Предложеният проект на решение е несъобразена мярка. Ефектът от подобно решение ще донесе повече негативи за обществото, отколкото позитиви.

Изпълнението на тази мярка ще доведе до натрупване на сметки и повишаване на задлъжнялостта на потребителите.Всички ВиК оператори в страната прекратяват пращането на инкасатори по домовете на хората, за да отчитат водомерите до 29 март. Това съобщи на извънреден брифинг регионалният министър Петя Аврамова.

Такова разпореждането до водните оператори е издало министерството. Софийска вода вече съобщи, че прекратява засичането на водомерите до второ нареждане.Временно се спира таксуването в “синята зона” в някои от големите градове на страната. А в столицата няма да работи и “зелена” зона.Милена Дамянова – председател на Комисията по образование в НС, ФейсбукБългария е поела ангажимент към Брюксел пълната либерализация на енергийния пазар да приключи до края на 2025 година. Това заяви по време на дискусия в парламента ресорният министър Теменужка Петкова, предаде репортер на БГНЕС.С кипърския президент Никос Анастасиадис обсъдихме многогодишна европейска финансова рамка и нашата обща позиция по отстояване на кохезионната политика и общата селскостопанска политика. Това заяви президентът Румен Радев след срещата си кипърския си колега Никос Анастасиадис, предаде репортер на БГНЕС.БСП е внесло искане в Народното събрание за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов утре за хаоса, свързан с въвеждането на толсистемата. Това обяви по време на пресконференция председателят на ПГ на "БСП за България" и лидер на партията Корнелия Нинова, цитирана от БТА.Почти 30 милиона лева ще бъдат усвоени по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" през новия програмен период за разкриването на обществени центрове за ранно детско развитие и семейна подкрепа. Това каза в Бургас министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.Така повече не може да се продължава, при възникване на каквото и да било обществено напрежение да се удря някой от коалиционните партньори. Това е обявил днес сутринта на коалиционен съвет вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов на премиера Бойко Борисов. Срещата е била заради напрежението в коалицията след ареста на шефката на басейнова дирекция в Пловдив.От 1 януари 2020 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски (например трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата и др.) и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване, дължат месечно по 24,40 лева.Маршрутка по линия 35 спира, съобщават от Столична община. Линия 35 е обслужвала района от с.Кривина до ЖК. "Люлин-1". Според Столична община развитието на метролъчовете и обхвата на общественият транспорт прави тези линии икономически нерентабилни.

Над 7 милиона пътници се очаква да обслужи до края на годината летище "София". Това заяви неговият изпълнителен директор Владимир Раподжиев пред БНР.

Четири нови дестинации има на летище "София" за този зимен сезон. Три пъти седмично нискотарифния превозвач "Юроуингс", част от групата на германската компания "Луфтханза", ще лети до Дюселдорф, а два пъти седмично до Щутгарт, като цените ще започват от 30 евро.В петък МВнР беше сезирано от Прокуратурата на Република България относно действията на руски дипломат. От страна на ДАНС бе получена допълнителна информация по случая.

Това посочиха от Министерството на външните работи, след като бе съобщено, че първият секретар в посолството на Русия в България шпионирал у нас.

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстен път на гр. Пловдив. Дължината на обходното трасе ще бъде 18,7 км. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лв. без ДДС, а финансирането е от националния бюджет.

Околовръстният път на Пловдив е от съществено значение за района и е важен за развитието на индустриалната зона и връзката й с града. Проектът предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, разположени в близост до съществуващия път.Между България и Франция съществуват конструктивни и приятелски отношения и традиции на сътрудничество, изградени на основата на дългогодишни културни връзки между двата народа. Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова по време на срещата си с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Френската Република у нас Н. Пр. Флоранс Робин, съобщиха от правителствената пресслужба.

   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©