Заместник-председателите на управителния съвет на "Газпром" Александър Медведев и Валерий Голубьов са напуснали компанията заради излизането им в пенсия.

Това съобщи на инвестиционен форум в Хонконг заместник-председателят на управителния съвет на руския газов холдинг Андрей Круглов, цитиран от ТАСС, предава БТА.

Освобождаването от длъжност на Медведев и Голубьов стана известно вчера. Съответни решения за прекратяване на правомощията им ще бъдат взети от Съвета на директорите на компанията.

В съобщението на "Газпром" беше посочено, че Медведев ще се съсредоточи към дейността на международния делови конгрес и работата във футболния клуб "Зенит", след като в петък беше назначен за президент и генерален директор на петербургския отбор.

Средната износна цена на газа на "Газпром" през 2018 година е нараснала с 24,6 на сто до 245,5 долара за 1000 кубични метра, съобщи ръководителката на "Газпром" експорт Елена Бурмистрова. На инвестиционния форум в Хонконг тя посочи, че се очаква през 2019 година средната цена за износ на газ на Газпром да достигне 230-250 долара за 1000 куб. метра, въпреки че в момента цените спадат.

През 2018 година "Газпром" е увеличил дела си на европейския пазар до 36,7 на сто спрямо 34,7 на сто година по-рано, съобщи членът на управителния съвет Олег Аксютин.
Бурмистрова отбеляза, че очакванията на скептиците за увеличаване на дела на американския втечнен природен газ на пазара в Европа не са се оправдали и по данни за миналата година този дял още не може да се сравни с този на "Газпром". Тя припомни, че миналата година износът на газ на "Газпром" за Европа е нараснал с близо 4 процента до рекордните 201,8 милиарда кубични метра.

Бурмистрова добави, че основните маршрути за доставка на "Газпром" са отчели високи нива на затовареност, включително с пикови показатели на затовареност на газопровода Северен поток. По думите й това говори за целесъобразността на развитие на нови маршрути.

Шефката на Газпром експорт припомни, че до края на годината е планирано да бъдат готови три проекта - "Турски поток", "Северен поток-2" и "Силата на Сибир", с който Газпром ще излезе на китайския пазар.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©